Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Lidostas "Rīga" pārstāve: Spoža nākotne mums nerādās

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Lidostā "Rīga" šogad līdz pirmdienai, 19.oktobrim, apkalpoti 1,87 miljoni pasažieru, kas ir par gandrīz 71% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāve Laura Kulakova.

"Diemžēl jāteic, ka situācija kļūst tikai sliktāka," teica Kulakova, norādot, ka septembrī lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits samazinājās par 84%, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, savukārt oktobrī kritums būs vēl lielāks, jo jau šobrīd veido 86,6%, taču mēnesis vēl nav beidzies.

Viņa atzīmēja, ka šonedēļ no lidostas "Rīga" ir iespējams aizlidot uz 38 pilsētām.

"Pagaidām nekāda spožā nākotne mums nerādās," sacīja Kulakova, piebilstot, ka konkrētas prognozes par turpmāko gan ir ļoti grūti izteikt, jo situācija ar ierobežojumiem ir ļoti mainīga.

Vienlaikus viņa norādīja, ka, pēc starptautiskām prognozēm, aviācijas nozare pie 2019.gada apmēriem varētu atgriezties tikai 2024.-2025.gadā. "Jebkurā gadījumā mums priekšā ir vēl diezgan daudz gadu grūta un smaga darba," sacīja Kulakova.

Lidostas "Rīga" publiskotā informācija liecina, ka šogad deviņos mēnešos lidostā apkalpoti 1,813 miljoni pasažieru, kas ir par 69,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Tostarp septembrī lidostā "Rīga" apkalpots 114 081 pasažieris, kas ir par 84,5% mazāk nekā gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. 2019.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru.