Plāno izvēlēties jauno "Latvenergo" vadītāju

Šodien uz sēdi sanāks AS "Latvenergo" vadības amatu pretendentu vērtēšanas komisija, kura intervēs kandidātus un, visticamāk, izvēlēsies jauno energokompānijas valdes priekšsēdētāju un jauno valdes locekli.

Uz valdes priekšsēdētāja amatu pretendē trīs kandidāti - AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, pašreizējais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss un SIA "Eko Baltija", AS "Latvijas zaļais punkts" un "Eko investors" vadītājs Māris Simanovičs, liecina neoficiālā un publiski izskanējusī informācija.

Kandidātiem būs jāiesniedz attīstības redzējums.

Jāpiebilst gan, ka Barisam vieta "Latvenergo" vadībā saglabāsies arī tad, ja viņš netiks izvēlēts par valdes priekšsēdētāju, jo viņš, lai gan patlaban iecelts par energokompānijas valdes priekšsēdētāju, vienlaikus turpina pildīt valdes locekļa pienākumus un atbild par finansēm un komerciālo aktivitāti. Konkursā tiek meklēts par ražošanu atbildīgais valdes loceklis. Līdz ar to, ja Žīgurs kļūs par valdes priekšsēdētāju, Bariss turpinās ieņemt valdes locekļa vietu. Savukārt, ja Bariss kļūtu par valdes priekšsēdētāju, nāktos meklēt jaunu cilvēku viņa vietā.

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs, konkursa komisijas vadītājs Juris Pūce iepriekš sacīja, ka šādā gadījumā, visticamāk, tiktu sludināts konkurss, jo tā, viņaprāt, ir atbilstoša procedūra tik lielam uzņēmumam.

Konkursa komisijā bez Pūces ir viņa vietnieks Gatis Ābele, arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne (PLL), EM Enerģētikas departamenta vadītājs Dins Merirands un EM Juridiskā departamenta vadītāja Māra Līdumniece.

Uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu bija pieteikušies 19 pretendenti, savukārt uz valdes locekļa amatu - 46 pretendenti.

Jauns "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis tiek meklēts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amata atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.