Augustā mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājies par 1%

Augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās palielinājies par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Nepārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums pieaudzis par 1,6%, bet pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos tas sarucis par 0,1%.

Šā gada augustā, salīdzinot ar 2009.gada augustu, pēc tirdzniecības dienu skaita izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 4,6%. Liels apjoma palielinājums bijis nepārtikas preču grupā - par 7,7%. Pārtikas preču tirdzniecībā apgrozījums sarucis par 1,2%.

Salīdzinot ar jūliju, tekstilizstrādājumu, apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecība augustā palielinājusies par 5,4%, bet, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, - par 16,2%.

Farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecība, salīdzinot ar jūliju, samazinājusies par 2,9%, bet, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, - palielinājusies par 6,8%.

Metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecība, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājusies par 2,6%, bet, salīdzinot ar iepriekšējā gada augustu, - palielinājusies par 0,1%. Savukārt mēbeļu, apgaismes ierīču un cita veida mājsaimniecības piederumu mazumtirdzniecība attiecīgi samazinājusies par 8,3% un palielinājusies par 5,5%.

Ekonomika

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais