Pēc teju divu mēnešu dīkstāves pakāpeniski darbā atgriezīsies visi "Lido" darbinieki

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Pēc gandrīz divu mēnešu dīkstāves visi restorānu tīkla "Lido" darbinieki līdz ar klientu plūsmas pieaugumu pakāpeniski atsāks strādāt, pastāstīja "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Viņa stāstīja, ka līdz maija beigām plānots atsākt darbu visos restorānos, turpinot ievērot pastiprinātos drošības pasākumus.

Tāpat Auziņa atklāja, ka ārkārtējās situācijas laikā neviens darbinieks nav atlaists, bet šajā laika posmā divi darbinieki ir iesnieguši atlūgumu.

Darbinieki, kuri līdz ar klientu plūsmas pieaugumu restorānos, vēl nevarēs atgriezties darbā, tiks pieteikti dīkstāves pabalstam arī maijā un, ja nepieciešams, jūnijā, pauda Auziņa.

Pēc viņas sacītā, martā 663 darbinieki, kuriem nevarējām nodrošināt darbu, saņēma dīkstāves pabalstu, kas darbiniekiem pienākas likumā noteiktajā kārtībā, savukārt aprīlī pabalstu saņēma 755 "Lido" darbinieki.

Tāpat Auziņa minēja, ka nepilnā apmērā izmaksātās algas par martu "Lido" darbiniekiem paredzēts izmaksāt pakāpeniski pēc visu restorānu atvēršanas. Šo algas daļu darbiniekiem paredzēts izmaksāt trijās daļās trīs mēnešu laikā.

"Lido" vadītāja norādīja, ka uzņēmums izmantos arī "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" sniegto atbalstu Covid-19 skartajiem uzņēmumiem.

Vienlaikus Auziņa uzsvēra nepieciešamību noteikt samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi tūrisma un ēdināšanas nozarēm. "Tas būtu liels atbalsts esošajā situācijā. Cenšamies būt optimistiski - ceram, ka Baltijas iekšējo robežu atvēršana arī veicinās kaimiņvalstu tūristu plūsmu, un dzīvība restorānu nozarē pamazām atgriezīsies," viņa sacīja.

LETA jau ziņoja, ka pēc gandrīz divu mēnešu dīkstāves "Lido" restorāni atsāk darbību.

"Lido" 2018.gadā strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

Tāpat ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija Latvijā ir kopš 13.marta.

Svarīgākais