Svarīga informācija darbā uz Lietuvu uzaicinātajiem Latvijas valstspiederīgajiem

© Ģirts Gertsons/ F64 Photo Agency

Latvijas valstspiederīgajiem, kam Lietuvas valdība pagājušajā nedēļā deva atļauju ierasties Lietuvā, lai strādātu būvdarbos, 14 dienas būs obligāti jāpavada pašizolācijā, norādījusi Lietuvas Veselības ministrija.

Tā informējusi ziņu aģentūru BNS, ka personām, kas atgriežas vai ierodas no ārzemēm, 14 dienas obligāti jāatrodas izolācijā. Izņēmumi paredzēti tikai attiecībā uz starptautiskajām transportlīdzekļu apkalpēm, oficiālu delegāciju locekļiem, diplomātiem un īpašajiem kurjeriem, kā arī ārvalstniekiem, kas šķērso valsti tranzītā.

Lēmumu atļaut Lietuvā iebraukt 127 Latvijas valstspiederīgajiem valdība pieņēma, reaģējot uz Satiksmes ministrijas lūgumu. Kā skaidroja satiksmes ministrs Jaroslavs Narkevičs, šo cilvēku klātbūtne Lietuvā ir svarīga, lai varētu turpināties nozarei būtisku projektu īstenošana.

Atļauja tika dota būvniecības uzņēmuma "BMGS" darbiniekiem, kuri strādās piestātņu rekonstrukcijā Klaipēdas jūras ostā, un uzņēmumu "Celtniecības kvalitātes aģentūra" (CKA), "Performica" un "LNK Industries" darbiniekiem, kuri piedalīsies viadukta būvē pār dzelzceļu Mažeiķos.

Lielāko daļu šo darbinieku - 73 cilvēkus - Lietuvā gatavojas ievest uzņēmums BMGS.

Kompānijas pārstāvis Lietuvā Nerijus Dumša pauda uzskatu, ka prasība par pašizolāciju nav prātīga, jo nozīmēs dīkstāves. "Cik es saprotu, mums ir lūgts arī rakstiski apliecināt, ka tie, kuri ieradīsies, 14 dienas būs jāizolē. Manā izpratnē tas nav prātīgi - viņi ierodas un tad šīs 14 dienas iznāks kā dīkstāve? Projekta termiņi ir ierobežoti, Klaipēdas osta atsakās tos pagarināt, labāk būtu, ja tādas pašizolācijas nebūtu," viņš sacījis aģentūrai BNS.

Pēc Dumšas teiktā, jau ir noīrētas telpas, kurās Latvijas valstspiederīgajiem būs jāpavada divas nedēļas. Pēc tam viņi strādās ostas piestātņu rekonstrukcijā.

"Tur ir mehānismi un iekārtas, Lietuvā mēs tādus darbiniekus neatradīsim, lai kā arī gribētu," viņš piebildis.

Jau ziņots, ka Lietuvā kopš 16.marta ir spēkā karantīna, un pirms Lieldienām valdība nolēma to pagarināt līdz 27.aprīlim.

Svarīgākais