Latvijā otrs lielākais darbaspēka izmaksu kritums ES

Vidējās stundas darba izmaksas Latvijā šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, samazinājās par 5,8%, kas ir otrais lielākais samazinājums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Starp visām ES valstīm vislielākais darbaspēka izmaksu kritums otrajā ceturksnī bijis Lietuvā - par 11%. Darbaspēka izmaksas samazinājušās arī Igaunijā - par 2,6%, Kiprā - par 2,1%, Grieķijā un Ungārijā - par 1,8%, kā arī Slovākijā - par 0,6% un Somijā - par 0,5%..

Savukārt lielākais darbaspēka izmaksu pieaugums reģistrēts Bulgārijā - par 8,6%, Rumānijā - par 5,8%, Francijā - par 3,8% un Dānijā - par 3,1%.

Gan ES, gan eirozonā darbaspēka izmaksas otrajā ceturksnī palielinājās par 1,6%.

Rūpniecībā vidējās stundas darba izmaksas ES valstīs pieauga par 1,1%, bet būvniecībā un pakalpojumu sektorā - par attiecīgi 1,7% un 1,9%.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).

Svarīgākais