ASV vēstniece: Latvija ir kļuvusi par svarīgu posmu ASV karavīru apgādē

Latvija ir kļuvusi par svarīgu posmu ASV karavīru Afganistānā nodrošināšanā ar pārtiku, materiāliem un citām precēm, savā uzrunā "Ražotāju dienu" atklāšanā pauda ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

Gārbere ASV valdības vārdā pauda gandarījumu, ka Latvija jau noteiktu laiku atbalsta ASV karavīrus, nodrošinot preču tranzītu caur ostām un zemesceļiem. Latvija ir daļa no lielā ASV vispasaules distribūcijas tīkla, tāpēc tagad tai ir iespēja augt un sākt ne tikai tranzīta nodrošinājumu, bet arī ražošanas nodrošinājumu, piebilst Gārbere.

"Tālāk iesaistīt arī Latvijas uzņēmējus šķiet kā nākamais loģiskais solis abu valstu sadarbībā," uzskata Gārbere.

Savas uzrunas laikā Gārbere pateicās Aizsardzības, Ārlietu ministrijai un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) par ieguldīto darbu "Ražotāju dienu" rīkošanā.

Gārbere īpaši pateicās premjerministram Valdim Dombrovskim (JL), kurš "ir radījis šo lielisko iespēju Latvijas uzņēmējiem, pateicoties savas vizītes ASV laikā izteiktajai vēlmei sadarboties. Tas arī ir iemesls, kāpēc ASV pārstāvji ir ieradušies Latvijā".

Kā LETA jau ziņoja, gandrīz 100 Latvijas ražotāju no 14.septembra līdz 17.septembrim piedalīsies "Ražotāju dienās" Rīgā, kuru laikā piedāvās savas preces ASV valdības iepirkumiem.

"Ražotāju dienu" atklāšanā šorīt uzrunas teica Dombrovskis, aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), ASV Aizsardzības loģistikas aģentūras direktors viceadmirālis Alans Tomsons un ASV vēstniece.

Iniciatīvu "Ražotāju dienām" Latvijā Tomsons izteica šī gada jūnijā, atsaucoties Dombrovska aicinājumam veikt valdības iepirkumus Latvijā. Ir zināms, ka šādos pasākumos ASV valdības aģentūras piedalās tajās valstīs, kurās tiek izskatīta iespēja konkursa kārtībā veikt valdības iepirkumus.

"Ražotāju dienas" rīko ĀM un Aizsardzības ministrija sadarbībā ar ASV vēstniecību Rīgā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), un to laikā ASV Aizsardzības loģistikas aģentūra (DLA) un ASV Vispārējā dienesta administrācija (GSA) informēs par reģistrēšanās un dalības iespējām ASV valdības iepirkumos bruņoto spēku un civilā dienesta apgādei.

Svarīgākais