Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Covid-19 krīzes mazināšanai lauksaimniecībā novirzīs vairāk nekā 45 miljonus eiro

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Covid-19 krīzes mazināšanai lauksaimniecības nozarē tiks novirzīti 45,5 miljoni eiro, šāda vienošanās trešdien panākta finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajā darba grupā uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Pēc valdības lēmuma minētā summa no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tiks novirzīti Zemkopības ministrijai.

No plānotā atbalsta 35,5 miljonus eiro paredzēts novirzīt kā atbalstu primārajiem lauksaimniecības ražotājiem, lauksaimniecības un pārtikas pārstrādes uzņēmumiem, kā arī uzņēmumiem un iestādēm, kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus izglītības iestādēs.

Piecus miljonus eiro plānots novirzīt daļējai kredītprocentu dzēšanai, lai nodrošinātu uzņēmumu likviditāti un saglabātu naudas plūsmu, kas ļaus sekmīgi īstenot Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam sāktos investīciju projektus un mazinās finansiālo slogu lauku saimniecībām un uzņēmumiem.

Tāpat pieci miljoni eiro tiks novirzīti lauksaimnieku finanšu līdzekļu pieejamībai.

Pēc Reira sniegtās informācijas, pieejamais atbalsts Covid-19 radītās krīzes ierobežošanas pasākumiem veido kopumā četrus miljardus eiro.

Finanšu ministrs atzina, ka finansējums atbalsta pasākumiem pietiks, pat neskatoties uz valdības lēmumu līdz 12.maijam pagarināt ārkārtējo situāciju valstī.