Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Aprīlī vēl 4415 cilvēki Latvijā pieteikušies bezdarbnieka statusam

© imago images/MiS/SCANPIX/LETA

Aprīlī bezdarbnieku skaits valstī pieaudzis par 4415, tādējādi kopumā patlaban bezdarbnieka statuss piešķirts 65 942 personām, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras apkopotie dati.

Patlaban NVA ir reģistrētas 17 923 brīvas vakances. Lai gan aprīlī parādījusies 1061 jauna vakance, kopš 1.aprīļa, kad NVA bija reģistrēta 26 971 vakance, novērojams kritums par 9048 aģentūrā pieejamām darba vietām.

Tikmēr par kolektīvo atlaišanu saistībā ar Covid-19 radīto krīzi NVA jau ziņots no 28 darba devējiem par kopumā 4135 darbinieku plānotu atlaišanu.

Par atlaišanām ziņojušas transporta un uzglabāšanas, administratīvo un apkalpojošo dienestu, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas, apstrādes rūpniecības, nekustamo īpašumu tirgus, mākslas, izklaides un atpūtas nozares, kā arī profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu sniedzēji un mežsaimniecības nozares uzņēmumi. Par kolektīvo atlaišanu ziņojuši arī finanšu un apdrošināšanas, kā arī informācijas un komunikācijas pakalpojumu jomas darba devēji.

Jau ziņots, ka NVA direktore Evita Simsone intervijā aģentūrai LETA norādīja, ka aģentūra tuvākajā laikā varētu paplašināt to apmācību kursu skaitu, kurus darba meklētāji var apgūt attālināti.

Bezdarba problēma kļuvusi aktuāla saistībā ar Covid-19 izraisīto krīzi, kuras dēļ valstī izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām nozarēm.