Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijas Bankas prezidents: Krīzes laikā bankas nedrīkst pārcenot kredītus

© f64

Covid-19 dēļ bankas nedrīkst pārcenot kredītus, pirmdien intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

"Pašreizējā brīdī Covid-19 dēļ pārcenot kredītus uzņēmumiem un iedzīvotājiem, manuprāt, nedrīkst. Mums visiem ir jābūt solidāriem, lai ekonomiku balstītu," sacīja Kazāks.

Viņš norādīja, ka kredītu pārcenošanu nedrīkstētu pieļaut, jo arī finanšu sektoram ir pieejami atbalsta pasākumi krīzes pārvarēšanai.

Tajā pašā laikā Latvijas Bankas prezidents uzsvēra, ka arī uzņēmumiem jābūt godīgiem attiecībā pret bankām, proti, uzņēmumi nedrīkst krīzes laikā "shēmot", kā arī "nobēdzināt" aktīvus, tādā veidā apdraudot banku darbību.

"Ja visi darīs savu darbu, kā arī rīkosies solidāri un atbildīgi, mēs no šīs krīzes iziesim ar mazākiem zaudējumiem un cerams ar lielākiem ieguvumiem tajā brīdī, kad ekonomika sāks atgūsties," uzsvēra Kazāks.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) aprīļa sākumā žurnālistiem sacīja, ka tiek saņemti nepatīkami signāli par banku attieksmi pret uzņēmumiem - bankas uzņēmumiem izvirzījušas nepamatotas prasības attiecībā uz garantijām, papildus nodrošinājumu un procentu pārskatīšanu.