Ronis: uzņēmēju iesaiste ASV bruņoto spēku iepirkumos paplašinās izaugsmi

Iesaiste ASV bruņoto spēku iepirkumos Latvijas uzņēmējiem ļaus paplašināt izaugsmi, uzskata ārlietu ministrs Aivis Ronis, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Šodien ministrs tikās ar ASV Aizsardzības loģistikas aģentūras direktoru viceadmirāli Alanu Tomsonu un tikšanās laikā pārrunāja ASV nemilitāro kravu tranzītu, kā arī no 14.septembra līdz 17.septembrim notiekošās "Ražotāju dienas".

"Nemilitāro kravu tranzīts caur Latvijas ostām ir gan ieguldījums sabiedroto centienos Afganistānā, gan arī sniedz iespēju mūsu uzņēmējiem nodrošināt ASV bruņotos spēkus Afganistānā ar kvalitatīvu un konkurētspējīgu produkciju. Sekmīga sadarbība ar ASV pusi varētu dod pozitīvu ieguldījumu mūsu uzņēmēju tālākā attīstībā. Mūsu uzņēmējiem tā ir iespēja paplašināt savu atpazīstamību arī Centrālās Āzijas reģiona valstīs," atzīmēja Ronis.

Tomsons ar atzinību raksturoja Latvijas panākumus nemilitāro kravu tranzīta nodrošināšanā un pauda interesi panākt sekmīgu sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem, veicot iepirkumus ASV bruņoto spēku vajadzībām.

Svarīgākais