Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Premjers: Jo labāk cīnāmies ar Covid-19, jo īslaicīgi grūti būs ekonomikai

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Jo Latvijas sabiedrība un valdība labāk cīnīsies ar Covid-19 vīrusa izplatību, jo īslaicīgi grūti būs ekonomikai, šādu nostāju ceturtdien žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis norādīja, ka patlaban valstī ir ieviesti plaši ierobežojumi ar mērķi pasargāt iedzīvotāju veselību un dzīvību, tomēr vienlaikus Ministru kabinets cenšoties mazināt Covid-19 krīzes negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbību.

Kariņš atzina, ka ierobežojumi nenāk par labu valsts ekonomikai. "Jo labāk cīnāmies ar Covid-19, jo īslaicīgi grūtāk ir ekonomikai. Tāpēc ar katru valdības sēdi tiek pieņemti lēmumi, lai paplašinātu atbalstu uzņēmumiem," sacīja premjers.

Ministru prezidents informēja, ka šodien valdība pieņēmusi virkni lēmumu ar mērķi palīdzēt uzņēmumiem, piemēram, paplašinot to uzņēmumu loku, kuru darba devēji var pretendēt uz dīkstāves pabalstu, proti, gadu veci uzņēmumi, kā arī uzņēmumi ar nelielu nodokļu parādu.

Tāpat tika lemts atbalstīt vietējos ražotājus, centralizētā iepirkuma ietvaros primāri iegādājoties medicīnas aizsarglīdzekļus no Latvijas ražotājiem.

Kariņš arī norādīja uz valdībā atbalstītos noteikumus par nomas maksas atbrīvojumu uzņēmumiem. Tajos ir paredzēti gadījumi, kādos uzņēmēju ārkārtas situācijas laikā var atbrīvot no nomas maksas, ja telpas uzņēmuma saimnieciskajai darbībai nomātas no publiskas personas vai tās kapitālsabiedrības.