Ekonomikas ministrija cer saņemt pretendentu apkopojumu "Latvenergo" vadības amatiem

Nākamās nedēļas laikā Ekonomikas ministrija (EM) cer saņemt pretendentu apkopojumu izsludinātajā konkursā uz valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma "Latvenergo" vadības amatiem, šodien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Patlaban personāla atlases firma SIA "Aims International Latvia", kas tirgū darbojas ar "Fontes" zīmolu, vērtē pretendentu atbilstību konkursa nolikumam, sacīja Kampars.

Pretendentu aktivitātes līmenis konkursā uz enerģētikas koncerna AS "Latvenergo" vadības amatiem vērtējams kā ļoti labs, turklāt arī viņu kvalifikācija ir diezgan augsta, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš sacīja EM valsts sekretārs Juris Pūce.

Pēc līdz šim redzētā Pūcem šķiet, ka kandidātu kvalifikācija ir "diezgan augsta" un izvēles iespējas ir "diezgan lielas". "Varēsim būt izvēlīgi," sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" sprieda EM pārstāvis.

Viņš atzina, ka daļa konkursa dalībnieku, izskatās, pieteikušies, jo "kaut kur jāpiesakās", taču kopumā pretendenti vērtējami kā kvalificēti. Spriežot pēc uzvārdiem, neviens kandidāts nepārstāvot citas valstis. Kā uzskata Pūce, viņus varēja aizbaidīt prasība pēc latviešu valodas zināšanām.

Pēc viņa stāstītā, patlaban tiek vērtēta kandidātu atbilstība formāliem kritērijiem - darba pieredze, izglītība, valodas zināšanas un citiem. Vēlāk konkursa komisija, kurā būs EM pārstāvji un arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne, vēl izvērtēs, cik lielu daļu no formālajiem kritērijiem atbilstošajiem kandidātiem aicināt uz intervijām un kuriem lūgt iesniegt papildu apsvērumus.

Tāpat atlases veicējam SIA "Aims International Latvia" lūgts veikt vadības testus kandidātiem. Tie gan neskaršot pilnīgi visus potenciālos "Latvenergo" vadības locekļus.

Kā ziņots, uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 19 pretendenti, savukārt uz valdes locekļa amatu - 46 pretendenti. Latvijas Televīzijas Ziņu dienests vēstīja, ka uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies EM valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, kā arī Žīgurs, savukārt uz koncerna valdes locekļa amatu pieteicies Saeimas deputāts Atis Slakteris (TP). Zināms, ka par valdes priekšsēdētāju vēlas kļūt arī Bariss.

Jauns "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis tiek meklēts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amatiem atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.