Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku nedēļas nogalēs strādās tikai daļa veikalu

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai nedēļas nogalē tirdzniecības centros atvērta būs tikai daļa veikalu, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatības risku, ierobežojot cilvēku uzturēšanos publiskās vietās, valdība 24.martā veica grozījumus Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Turpmāk brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centrā, kura kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir vismaz 10 000 kvadrātmetri vai kurā atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz desmit tirdzniecības dalībnieki vai pakalpojuma sniedzēji, varēs darboties tikai pārtikas veikali, aptiekas (tostarp veterinārās aptiekas), optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, higiēnas un saimniecības preču veikali, būvniecības veikali un dārzkopības preču veikali.

Ekonomikas ministrijā uzsvēra, ka sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi nav pieskaitāmi pārtikas veikalu grupai, līdz ar to tiem jābūt slēgtiem.

Vienlaikus EM atgādināja, ka jau iepriekš uz ārkārtējās situācijas laiku tirgotājiem visiem Latvijā uzdots nodrošināt papildu drošības pasākumus tirdzniecības vietās.