Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Zināms, kāpēc koronavīrusa izplatīšanās laikā pagaidām neierobežo skaistumkopšanas salonu darbu

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Skaistumkopšanas salonu darbību Covid-19 pandēmijas laikā valdība pagaidām neierobežo, jo pastāv bažas par nozares "aiziešanu pagrīdē", izriet no veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) sacītā žurnālistiem pēc valdības sēdes.

Viņķele pauda, ka valdība ir rūpīgi vērtējusi iespēju ārkārtējās situācijas laikā līdzīgi kā citas iestādes ierobežot arī skaistumkopšanas salonu darbību. Tomēr diskusiju rezultātā nonākts pie secinājuma, ka pastāv risks nozarei "aiziet pagrīdē", meistariem klientus apkalpojot ārpus saloniem, mājās. Tādējādi rodas risks zaudēt kontroli pār to, kā Covid-19 pandēmijas laikā tiek sniegti pakalpojumi un vai tiek ievēroti noteiktie ierobežojumi.

Tomēr ministre brīdināja, ka tas, ka uz skaistumkopšanas salonu darbību patlaban netiek attiecināti īpaši ierobežojumi, nenozīmē, ka tādi nevarētu tikt ieviesti nākotnē.

Kā ziņots, jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 23 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 244 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 817 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 8774 Covid-19 testi.