Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Spodra" saražo līdz 10 tonnām dezinfekcijas līdzekļu dienā

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Uzņēmumā SIA "Spodra", kurš strādā ar preču zīmi "Midopharm", saražo no piecām līdz 10 tonnām dezinfekcijas līdzekļu dienā, sacīja "Spodras" valdes loceklis Valentīns Mucenieks.

Viņš norādīja, ka dažādi tīrīšanas, dezinfekcijas un mazgāšanas līdzekļi ir uzņēmuma pamatprodukcija, bet tagad jūtami pieaudzis pieprasījums un ražošanas apjomi, kā dēļ uzņēmumam nācies pieņemt darbā vairākus jaunus darbiniekus.

"Spodra" ražo dezinfekcijas līdzekļus 100 mililitru, 500 mililitru, viena litra un piecu litru iepakojumos ar nosaukumiem "MidoSan" un "CovidOx".

"Jau pagājušajā vasarā sākām ražot kāju un ādas dezinfekcijas līdzekļus un iekrāsotos dezinfekcijas līdzekļus medicīnas iestādēm, bet, kad Ķīnā sākās koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums, speciāli eksportam uz Ķīnu sākām ražot "CovidOx". Tagad vīruss ir atkļuvis līdz mums un nācās pārorientēties uz Latvijas tirgu," stāstīja Mucenieks.

Viņš piebilda, ka arī eksports joprojām ir saglabājies, jo "Spodra" nevēlas pazaudēt savus klientus ārzemēs. Latvijā ar "Spodras" produkcijas tirdzniecību nodarbojas divi izplatītāji - "Medilink" un "Elpis". Mucenieks sacīja, ka uzņēmums pats produkciju nepārdod, vienīgi reizēm to piegādā ieinteresētajām medicīnas iestādēm.

"Katru dienu ir vismaz pieci zvani gan no ārzemēm, gan vietējie, lai noskaidrotu kādos apjomos mēs varētu piegādāt saražoto produkciju. Šīs krīzes laikā esam jau atraduši vairākus jaunus sadarbības partnerus ārzemēs un Latvijā," teica Mucenieks.

Uzņēmuma vadītājs piebilda, ka, sākoties Covid-19 krīzei, ražošanas apjomi palielināti vismaz divas reizes un joprojām nav iespējams apmierināt augošo pieprasījumu. "Būtu nepieciešamas jaunas iekārtas, bet tās ražo Ķīnā un piegādā ar kuģi, tāpēc tas nav tik ātri. Tāpat parādās problēmas ar izejvielu un iepakojumu, bet tās mēs risinām. Apjomu palielināšanai pieņēmām darbā papildus darbiniekus," piebilda Mucenieks.

"Spodra" 2018.gadā strādāja ar 210 389 eiro apgrozījumu un guva 43 443 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publicēti.

"Spodra" reģistrēta 2007.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. "Spodras" vienīgais īpašnieks ir SIA "OWO", kuras vienīgais īpašnieks ir Mucenieks. "Spodras" patiesais labuma guvējs ir Mucenieks.