Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Kariņš nesaskata iemeslu lemt par izmaiņām bezdarbnieku pabalstu izmaksas termiņos

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pagaidām nesaskata iemeslu lemt par izmaiņām bezdarbnieku pabalstu izmaksas termiņos, otrdien mediju pārstāvjiem atzina premjers.

Šodien labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) žurnālistiem paziņoja, ka, neskatoties uz to, ka šī gada sākumā stājās spēkā grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumā", kas ļāva samazināt bezdarbnieku pabalsta izmaksas ilgumu par vienu mēnesi, Labklājības ministrija tuvākā laikā varētu nākt klajā ar ierosinājumu pārskatīt pabalsta izmaksas ilgumu atsevišķām grupām.

Premjers atzina, ka valdībā diskusijas par šo jautājumu vēl nav bijušas, bet gadījumā, ja labklājības ministres rosinās runāt par šo jautājumu, tas tiks darīts.

Vienlaikus premjers norādīja, ka, viņa ieskatā, jautājums par bezdarbnieku pabalstu izmaksas termiņa pagarināšanu ir pakārtots jautājums tiem, par kuriem līdz šim lēmusi valdība, piemēram, par dīkstāves pabalstu izmaksu to nozaru darba ņēmējiem, kuras visvairāk cietušas pēc valdības pieņemtā lēmuma par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī.

"Covid-19 radīto krīzi prognozējam līdz trim mēnešiem, tātad patlaban bezdarbnieka pabalsts tiek izmaksāts ilgāk, nekā tiek prognozēta Covid-19 radītā krīze," sacīja Kariņš.