Savu interešu aizstāvībai pensionāri pulcēsies Vislatvijas forumā

11.septembrī, pulksten 11, (reģistrācija no pulksten 10) Latviešu Biedrības namā Rīgā notiks Vislatvijas pensionāru forums "Par pensionāru interešu aizstāvību un pret valdības patvaļu pārdalot pensiju budžetu".

Forumu organizē sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība ATBILDĪBA un politiskā partija "Latvijas Atmoda" (iepriekš - "Pensionāru un senioru partija") ar mērķi piesaistīt pensiju problēmām plašāku sabiedrības uzmanību un organizēt jaunu, pilsonisku pensionāru kustību.

Viens no foruma organizēšanas iemesliem ir neapmierinātība ar Pensionāru federācijas priekšsēdētajas Ainas Verzes 2010. gada 2.jūlijā it kā visu Latvijas pensionāru vārdā parakstīto Sadarbības memorandu ar apvienības "Par labu Latviju" valdes priekšsēdētaju Gunti Ulmani. Šāds memorands pēc daudzu pensionāru domām uztverams kā priekšvēlēšanu triks un ir apkaunojošs, jo tieši trekno gadu labējie premjerministri lika pamatu pensionāru izputināšanai.

Politiskā partijas "Latvijas Atmoda" priekšsēdētājs Māris Pļaviņš: "Pensionāri ir daudz cietuši jau līdz šim, taču vislielāko satraukumu rada Starptautiskā Valūtas fonda rekomendācijas 2011. gada budžeta konsolidācijai sociālā budžeta daļā. Proti - slepeni tiek gatavota šoka terapija pensionāriem, kurā paredzēta neapliekamā pensiju minimuma samazināšana no 165 uz 80 latiem, izdienas pensionēšanas vecuma palielināšana, atteikšanās no iemaksām 2. pensiju līmenī. Vai pensionāri vienmēr būs Latvijas valsts glābējkomanda? Vai pensionāri vienmēr tikai stāvēs ar izstieptu roku un nēzdodziņu otrā rokā?"

Ar pamatziņojumiem forumā uzstāsies partijas "Latvijas Atmoda", apvienības ATBILDĪBA, Sociālo reformu biedrības un Pensionāru federācijas pārstāvji.

Uzrunu klātesošajiem teiks arī apvienības ATBILDĪBA premjera kandidāts, mācībspēks, Ventspils Augstskolas dekāns, asociētais profesors un Latvijas Ekonomistu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Brīvers.

Svarīgākais