Svarīgi! Ar kuriem reisiem Latvijas iedzīvotāji rīt varēs atgriezties Rīgā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Lidsabiedrība "Air Hamburg" ceturtdien veiks lidojumus starp Rīgu un Erevānu Armēnijā, liecina informācija Satiksmes ministrijas mājaslapā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) devis atļauju ceturtdien plkst.14 no Rīgas lidostas izlidot "Air Hamburg" reisam Rīga-Erevāna. Tāpat Rīgas lidostā ceturtdien atļauts nolaisties lidsabiedrības reisam Erevāna-Rīga, kas no Armēnijas izlidos plkst.18.40.

Savukārt Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" piektdien, 20.martā, dota atļauja plkst.11.40 veikt lidojumu Rīga-Malta, bet plkst.14.50 - lidojumu Malta-Rīga. Tāpat izsniegta atļauja reisam Rīga Londona, Londona-Rīga.

Jau ziņots, ka lidabiedrība "Norwegian Air Shuttle" ceturtdien un piektdien, 20.martā, veic lidojumus starp Rīgu un Stokholmu. Rīgas lidostā šodien bija atļauts nolaisties "Norwegian Air Shuttle" reisam, kas no Stokholmas izlidoja plkst.12.35. Tāpat lidsabiedrībai bija atļauts ceturtdien plkst.14.15 izlidot no Rīgas lidostas uz Stokholmu.

"Norwegian Air Shuttle" veiks lidojumus arī piektdien, 20.martā. Reiss Stokholma-Rīga izlidos plkst.9.10, bet reiss Rīga-Stokholma plkst.10.50.

Tāpat satiksmes ministrs devis atļauju no Rīgas lidostas veikt arī "Turkish Airlines" lidojumus starp Rīgu un Stambulu. 20.martā plkst.6.15 atļauts lidojums Stambula-Rīga un plkst.10.15 - Rīga-Stambula. Savukārt 21.martā plkst.12.15 notiks lidojums Stambula-Rīga, bet plkst.16.55 - lidojums Rīga-Stambula.

Tāpat "Aeroflot" bija dota atļauja no Rīgas lidostas izlidot ceturtdien, 19.martā, plkst.13.05.

Vienlaikus ir atļauts Liepājas ostā piestāt "Stenaline" prāmjiem, kas no Trāvemindes Vācijā izbrauks 23.martā plkst.10 un 24.martā plkst.23.59. Uz prāmja varēs uzbraukt arī ar vieglo automašīnu.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.