Ažiotāžas dēļ ievērojami audzis pieprasījums pēc dārzeņiem

© Pixabay

Pēc valdības vadītāja paziņojuma par ārkārtas stāvokļa ieviešanu saistībā ar Covid-19 epidēmiju, iedzīvotāji sākuši masveidā iepirkt pārtikas preces. Daudzos veikalos atsevišķas pārtikas preču grupas ir izpirktas.

Palielinājies arī pierasījums pēc augļiemun dārzeņiem. Ja augļu patēriņš pēdējās dienās palielinājis nedaudz, tad dārzeņu tirdzniecības apjomi palielinājušies pat par 20-30%. Liels pieprasījums ir pēc pašmāju dārzeņiem. Tomēr kā norāda lielākie augļu un dārzeņu piegādātāji - satraukumam nav pamata. Augļi un dārzeņi noliktavās ir. Ja kādā tirdzniecības vietā tie ir izpirkti, tad visticamāk tirgotāji preci vēl nav atveduši no noliktavas.

SIA "Lietas MD" valdes priekšsēdētājs Dzintars Āboms skaidro, ka pagaidām piegādes notiek kā plānots, tostarp no Holandes, Spānijas, Itālijas, tomēr ir indikācijas, ka transporta pakalpojumi varētu sadārdzināties. Vairākas transporta firmas norādījušas, ka tām trūkst šoferu, jo cilvēki atsakoties doties reisā uz vīrusa skartajām valstīm.

Arī uzņēmuma "ELBI" valdes loceklis Sergejs Kuļikovs atzīst, ka transporta piegādes kavējas. Piemēram uz Vācijas - Polijas robežas esot izveidojusies 26 km gara auto rinda, bet uz Itālijas - Austrijas robežas auto rinda stiepjas 20 km garumā. Šī apstākļa dēļ par vairākām dienām var kavēties augļu un dārzeņu piegādes no Eiropas valstīm. Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāji ar šī problēmām rēķinās un pasūtījumus veic savlaicīgi.

Svarīgākais