"Latvenergo" uz laiku slēdz visus klientu apkalpošanas centrus

© Gatis Gierts/ F64 Photo Agency

AS "Latvenergo" uz laiku slēgusi visus "Elektrum" klientu apkalpošanas centrus, kā arī Energoefektivitātes centru Jūrmalā un Enerģētikas muzeju Ķegumā, informēja uzņēmumā.

Kompānijā norādīja, ka "Latvenergo" atbilstoši valsts institūciju oficiālajai informācijai un norādījumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību pastāvīgi vērtē tā ietekmi, lai nodrošinātu klientu, darbinieku un uzņēmuma vajadzības - elektroenerģijas ražošanas un tirdzniecības nepārtrauktību.

Tā kā "Latvenergo" koncernā strādā liels skaits darbinieku un tā nepārtraukta darbība ir tautsaimnieciski svarīga, uzņēmumā jau savlaicīgi ir īstenoti primārie pasākumi klientu un darbinieku drošībai. Īpaša vērība pievērsta iekšējās informācijas nodrošināšanai kopš pirmajām pazīmēm par Covid-19 plašāku izplatību.

Kompānijā minēja, ka "Latvenergo" nodrošina nepārtrauktu darba režīmu un funkciju nodrošinājumu dažādās formās pēc nepieciešamības - attālināts, maiņu darbs un amatu apvienošana. Par jebkurām izmaiņām, kas varētu ietekmēt klientu apkalpošanu, tiks ziņots.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka "Latvenergo" koncerna vadība jau iepriekš ir atcēlusi jebkurus komandējumus, arī darbinieki tiek aicināti neceļot un pēc tam ievērot drošības pasākumus, kā arī ir ierobežoti ražotņu un muzeja apmeklējumi. Visi drošības pasākumi tiek īstenoti atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra (SKPC) un atbildīgo valsts institūciju pieņemtajiem lēmumiem un sniegtajām rekomendācijām, atbilstoši tām regulāri atjaunojot drošības pasākumus.

Klientiem "Latvenergo" turpinās nodrošināt visus "Elektrum" pakalpojumus un klientu apkalpošanā jebkura jautājuma atrisināšana notiks ar attālinātiem saziņas veidiem.

No piektdienas uz ārkārtas stāvokļa laiku ir slēgti "Elektrum" klientu apkalpošanas centri Rīgā un Daugavpilī. "Latvenergo" aicina klientus izmantot pašapkalpošanās portālu "elektrum.lv", mobilo lietotni "Elektrum" vai sazināties ar klientu servisu pa tālruni 8400.

Tāpat uz ārkārtas stāvokļa laiku ir slēgts "Elektrum" Energoefektivitātes centrs Jūrmalā un Enerģētikas muzejs Ķegumā, kā arī tā krātuve Rīgā.

Šobrīd Covid-19 vīrusa izplatībai pasaulē nav būtiskas ietekmes uz "Latvenergo" sniegto pakalpojumu nodrošinājumu. Uzņēmums turpina nodrošināt elektroenerģijas ražošanu, elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecības pakalpojumu nepārtrauktību un pieejamību visiem klientiem.

Kompānijā minēja, ka "Latvenergo" pastāvīgi monitorē SPKC un valsts institūciju aktuālo informāciju par vīrusa izplatību Latvijā un ir izstrādājusi rīcības plānu krīzes situācijai. Šobrīd nav nekādu izmaiņu uzņēmuma sniegto pakalpojumu noteikumos attiecībā uz apmaksu un līgumu noteikumiem vai klientu apkalpošanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 841,636 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 24,2% un bija 94,359 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais