Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Arī Tele2 ir gandarīts par saviem finanšu rezultātiem

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Līdzīgi kā citiem telekomunikācijas uzņēmumiem, arī Tele2 aizvadītais gads bijis veiksmīgs – uzņēmums ir audzējis apgrozījumu, rentabilitāti, peļņu un investīcijas.

Tele2 kopējais apgrozījums pieaudzis par aptuveni 4 procentiem, sasniedzot 130,5 miljonus eiro. Palielinājusies arī Tele2 EBITDA, sasniedzot 49,77 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma neauditētā tīrā peļņa bija 31,66 miljoni eiro. Aizvadītajā gadā Tele2 strādāja aptuveni 310 darbinieki, un nodokļos uzņēmums samaksāja 21,1 miljonu eiro, atklāj Tele2 Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Oskars Fīrmanis. Apgrozījums no pamatdarbības aizvadītajā gadā audzis par 8,1 procentu, bet investīcijas tīkla un produktu attīstībā palielinājušas par 93 procentiem, sasniedzot 18,5 miljonus eiro. Uzņēmums Tele2 sasniedzis arī augstāko rentabilitātes rādītāju nozarē - 38,1%.

«2019. gads uzņēmumam bija ļoti veiksmīgs, un pamats tam ir mūsu veiktās investīcijas modernizācijā, kā arī pārdomātā biznesa stratēģija un produktu portfelis. Šogad turpināsim spēcīgu attīstību un rūpēsimies par augstāko mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāti, investējot ap 10 miljoniem eiro 4G un 5G tīkla izvēršanai - uzstādīsim aptuveni 50 jaunas bāzes stacijas, stiprināsim kapacitāti, pieslēdzot mobilās bāzes stacijas optiskajam tīklam Rīgā, kā arī uzstādīsim modernākas tehnoloģijas bāzes stacijās Latvijas reģionos. Šogad turpināsim darbu pie 5G tīkla izvēršanas. Mēs plānojam komercrežīmā uzstādīt vairākas 5G bāzes stacijas dažādās Latvijas pilsētās. Mūsu plāns ir 5G tīklu veidot pakāpeniski, lai būtu gatavi pieprasījumam pēc šīs tehnoloģijas, kad tirgū parādīsies plašāks un pieejamāks 5G ierīču klāsts,» stāsta Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Tele2 pērn 1. aprīli sāka piedāvāt jaunus tarifu plānus interneta lietotājiem. Tarifs Nr.3, kurā bija iekļauti 5 MB, pēc 1. aprīļa sāka maksāt 6,49 eiro mēnesī iepriekšējo 5,79 eiro vietā, tādējādi sadārdzinot pakalpojumu par aptuveni 12 procentiem. Savukārt tarifa Zelts 2G izmantotājiem mēneša maksa pieauga par 3 eiro (no 11,99 eiro līdz 14,99 eiro), vienlaikus pieaugot iekļautajam datu apjomam no 2 GB uz 5 GB. Tarifa Zelts Bezlimita lietotājiem iepriekšējo 21,99 eiro vietā pēc 1. aprīļa nācās maksās 22,99 eiro, papildus saņemot nedaudz lielāku iekļauto datu apjomu izmantošanai Eiropā un lielāku datu apjomu papildus SIM kartes lietošanai planšetē.

Latvijas mobilā telefona (LMT) apgrozījums pērn sasniedzis 230 miljonus eiro konsolidētā apgrozījuma, kas ir par 6,2 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš. 2019. gadā tīkla un tehnoloģiju attīstībā, jaunu pakalpojumu ieviešanā uzņēmums investēja 25 miljonus eiro, un aptuveni tādu pašu summu LMT plāno investēt arī šogad, attīstot gan 4G, gan 5G tīklu. LMT prezidents Juris Binde uzsvēra, ka šobrīd LMT ir piecas 5G bāzes stacijas un visas darbojas komercrežīmā.

Savukārt Tet grupas apgrozījums pērn audzis par septiņiem procentiem, sasniedzot 226,3 miljonus eiro jeb rekorda rādītāju kopš 2008. gada, turklāt pērn sasniegts arī augstākais eksporta apgrozījums uzņēmuma vēsturē - 13 procenti no kopējā apgrozījuma.