Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Uzzini, kurās Latvijas apdzīvotās vietās no šodienas par siltumu būs jāmaksā mazāk

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

No šodienas vairākās Latvijas apdzīvotās vietās samazināsies izmaksas par siltumenerģiju, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

AS "Valmieras piens" ražošanas tarifs būs 39,36 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 1,4% mazāks nekā līdz šim, un AS "Valmieras enerģija" ražošanas tarifs būs 40,18 eiro par MWh, kas ir par 0,9% mazāks. Savukārt SIA "Baložu siltums" ražošanas tarifs būs 46,09 eiro par MWh, kas ir par 1,1% mazāk.

SIA "Cēsu siltumtīkli" gala tarifs no šodienas būs 60,38 eiro par MWh jeb par 0,3% mazāks, SIA "Valmieras ūdens" gala tarifs būs 57,63 eiro par MWh jeb par 0,7% mazāks. SIA "Jūrmalas siltums" gala tarifs būs 54,93 eiro par MWh jeb par 0,4% mazāks, un šis tarifs būs spēkā līdz 2021.gada 1.februārim.

Savukārt SIA "Baložu komunālā saimniecība" gala tarifs būs 60,97 eiro par MWh jeb par 1% mazāks nekā līdz šim. Šis tarifs būs spēkā līdz 2021.gada 1.februārim.

Siltumenerģijas lietotāji par patērēto siltumenerģiju norēķinās atbilstoši gala tarifiem, savukārt ražošanas tarifa apmērs nosaka to, cik iepirktā siltumenerģija izmaksā siltumapgādes komersantam.

Pērnā gada nogalē SPRK ar pašu noteikto siltumenerģijas tarifu projekta aprēķinu un pamatojumu vērsās trīs siltumenerģijas ražošanas uzņēmumi un četri uzņēmumi, kas nodrošina siltumapgādes pakalpojumu sniegšanu lietotājiem.

SPRK, izvērtējot uzņēmumu iesniegtos tarifa aprēķinus un to pamatojumus, secināja, ka noteiktie siltumenerģijas ražošanas un apgādes pakalpojumi tarifi ir pamatoti un atbilst SPRK metodikai.