"Rietumu banka": NVS valstu pilsoņu interese par uzturēšanās atļauju iegūšanu ir ļoti liela

Interese par Latvijas uzturēšanās atļauju iegūšanu, kas ļauj brīvi pārvietoties visu Šengenas līguma dalībvalstu teritorijās, no NVS valstu pilsoņiem ir ļoti liela, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Rietumu bankas" viceprezidents Ruslans Stecjuks.

Bankas preses sekretāre Eleonora Gailiša pastāstīja, ka lielākā interese esot no Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas un Kazahstānas. Taču banka prognozē, ka uzturēšanās atļauju iegūšana būs pievilcīga arī Turcijas, Ķīnas un citu valstu iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka saskaņā ar grozījumiem Imigrācijas likumā ārzemnieki termiņuzturēšanās atļauju uz pieciem gadiem var saņemt, ja persona kapitālsabiedrības pamatkapitālā ieguldījusi ne mazāk kā 25 000 latu un valsts un pašvaldību budžetā kapitālsabiedrība kopā samaksājusi ne mazāk kā 20 000 latu.

Termiņuzturēšanās atļauju uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, var saņemt persona, kas ir iegādājusies nekustamo īpašumu Rīgā, kura kopējā darījuma summa ir ne mazāka par 100 000 latu, vai nekustamo īpašumu ārpus Rīgas, kura kopējā darījumu summa ir ne mazāka par 50 000 latu.

Kā stāsta Stecjuks, cilvēku skaits, kas vēlas saņemt uzturēšanās atļaujas Eiropas Savienībā, ir ievērojams. Atsevišķi bankas klienti - gan esošie, gan jaunie - jau ir izvietojuši bankā subordinētos depozītus un tādā veidā saņēmuši iespēju iegūt uzturēšanās atļaujas. Ir arī cita klientu daļa - tie, kuri vēlas investēt savus līdzekļus kvalitatīvā Latvijas nekustamajā īpašumā.

Lai pēc iespējas veiksmīgāk apkalpotu tos klientus, kas uzturēšanās atļauju vēlas iegūt, iegādājoties nekustamo īpašumu, "Rietumu banka" noslēgusi sadarbības līgumu ar kompāniju "Baltic Sotheby's International Realty" ("Sotheby’s"), kas specializējas konsultāciju sniegšanā un elitāra nekustamā īpašuma pārdošanā visā pasaulē.

Noslēgtais līgums ar "Sotheby's" esot daļa no kopējās "Rietumu bankas" kampaņas "Uzturēšanās atļauja ES", kuras laikā banka sniedz saviem klientiem atbalstu uzturēšanas atļauju saņemšanā. Vairāki bankas klienti jau ir izpildījuši visas prasības atļaujas saņemšanai un iesnieguši dokumentus atbildīgajām iestādēm, taču par to, cik cilvēki ar "Rietumu Bankas" palīdzību ir saņēmuši uzturēšanās atļaujas Latvijā, banka sola sakās informēt gada nogalē.

"Sotheby’s" speciālisti konsultēs "Rietumu bankas" klientus jautājumos, kas saistīti ar nekustamā īpašuma Latvijā izvēli un iegādi, kā arī sniegs pilnu servisa klāstu un juridisku atbalstu darījumu noformēšanā. Vienlaicīgi banka pati sniedz pilnu atbalstu uzturēšanās atļaujas Latvijā iegūšanai, kas paver iespējas brīvi pārvietoties visās Šengenas līguma dalībvalstīs.

Līgumus, kas ir līdzvērtīgi noslēgtajam ar "Sotheby’s'', banka ir noslēgusi arī ar citiem nozīmīgiem spēlētājiem Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, tostarp ar "Latio", "Nira Fonds", "Arco Real Estate" un "Apella".

Kā ziņots, "Rietumu banka" šā gada pirmo pusgadu noslēgusi ar divu miljonu latu tīro peļņu, informēja Gailiša.

Pērn pirmajā pusgadā peļņa gan bija vairāk nekā trīs reizes lielāka - 7,103 miljoni latu.

Bankas pārstāvniecības darbojas Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Francijā un Rumānijā. "Rietumu bankai" pieder arī kontrolpakete uzņēmumu grupā "WestLeasing", kas specializējas iekārtu, tehnikas un komerctransporta līzingā Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā. Šogad "Rietumu banka" no "Parex bankas" iegādājās arī līzinga kompāniju Baltkrievijā.