Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Esošie investori šogad plāno mazākas investīcijas Latvijā

© pixabay

Investīciju tirgus Latvijā no privāto investoru puses tiek vērtēts pozitīvi, tomēr ir samazinājies investoru skaits, kas plāno palielināt savas investīcijas Latvijā,  liecina "EY Latvija" veiktais pētījums par Latvijas investīciju tirgus noskaņojumu un tendencēm. Ceturtdien ar to pasākumā "Gada investors" iepazīstināja auditorkompānija "EY Latvija". Aģentūra LETA ziņo, ka apstiprinošu atbildi par jaunām investīcijām snieguši 53% aptaujāto investoru, savukārt pirms gada šādu atbildi sniedza 63% aptaujāto.

Pētījumā 55% aptaujāto investoru norādījuši, ka tirgus pievilcība ir uzlabojusies. 2018.gadā tā uzskatīja 53% aptaujāto. Tāpat pieaug konkurence par projektiem, ir sakārtota likumdošana un atzīmēta arvien lielāka valsts iesaiste investīciju projektos.

Vienlaikus investori norādījuši, ka ir maz kvalitatīvu vietējo uzņēmumu, kuros varētu veikt investīcijas, tāpat tika norādīts, ka nav līdz galam sakārtota tieslietu sistēma.

Investori uzsvēruši, ka "venture" kapitāla piesaiste Latvijā joprojām atpaliek no Lietuvas un Igaunijas. Tāpat aptaujātie atzīmējuši, ka joprojām nav izdevies izveidot publiski kotēto uzņēmumu tirgu.

Tāpat aptaujātie norādījuši, ka finanšu sektora sakārtošanai veiktie pasākumi ir palielinājuši birokrātisko slogu un radījuši nestabilitāti banku sektorā.

Uz negatīvo pusi pērn mainījusies biznesa kultūra Latvijā un attieksme pret investoriem, norādījuši aptaujātie.

Kā ziņots, ceturtdien Rīgā tiek pasniegti apbalvojumi "Gada investors" par pagājušā gada Latvijas sekmīgākajām privāto investoru un uzņēmumu sektora investīcijām.