Ziediem 1.septembrī skolēni tērē vidēji 3,50 latus

Sākoties jaunajam mācību gadam, skolēni 1.septembra ziediem tērē vidēji 3,50 latus, vislielākais pieprasījums bijis pēc tradicionālajām rudens puķēm, atzina biznesa portāla "Nozare.lv" aptaujātie ziedu tirgotāji.

Vislielākā cilvēku aktivitāte pie ziedu tirgotājiem bija vērojama 31.augusta pēcpusdienā un šodien pieprasījuma pieaugums nav tik izteikts, atzina tirgotāji.

Skolēni un viņu vecāki visaktīvāk pirkuši trīs līdz piecas rudens puķes, vidēji tam tērējot 3,50 latus, stāstīja "Saktas" puķu tirdziņa ziedu pārdevējas.

Pieprasītas ir gladiolas, dālijas, mārtiņrozes, arī asteres, bet tām šogad bijusi slikta raža, tāpēc tās nopērkamas tikai pie dažiem ziedu tirgotājiem.

Mazāk pērk tādas greznas puķes kā lilijas un rozes, lai gan vietējās rozes "Saktas" puķu tirdziņā lēti nopērkamas, sākot no 40 santīmiem līdz 1,20 latiem.

Arī Rīgas Centrāltirgū vispieprasītākās bijušas gladiolas, kuras šodien gandrīz vairs nav nopērkamas. "Asteres var nopirkt, sākot no pieciem santīmiem, mārtiņrozes - sākot no 40 santīmiem, rudens puķu pušķīši maksā, sākot no lata līdz 1,50 latiem," stāstīja Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga vadītāja Gunta Poplovska.

Viņa arī apliecināja, ka ziedu cenas pirms 1.septembra nav tikušas palielinātas un tās bijušas pagājušā gada līmenī, tāpat arī pieprasījums pēc ziediem bijis līdzīgs kā pērn.

Galvenokārt vecāki un vecvecāki iegādājās ziedus pirmklasniekiem un bērnudārza audzēkņiem. No vecāko klašu skolēniem ziedus vairāk pirkušas meitenes, norādīja Centrāltirgus pārstāve.

Biznesa portāls "Nozare.lv" gan Rīgas ielās novēroja arī vairākus vidusskolas vecuma puišus ar ziediem rokās.

Svarīgākais