"Latvijas gāzes" peļņa turpina augt

Akciju sabiedrība Latvijas gāze šī gada pirmajos sešos mēnešos nopelnījusi 7,9 miljonus latu, kas ir par 18 procentiem vairāk pērnā gada pirmajā pusē, kad uzņēmuma peļņa sasniedza 6,7 miljonus latu.

Šī gada pirmajā pusē Latvijas gāze patērētājiem pārdeva 985 miljonus m3 dabasgāzes, kas ir par 22 procentiem vairāk nekā pērn tādā pašā laikā.

Latvijas gāzes preses sekretārs Vinsents Makaris dabasgāzes patēriņa palielināšanās saista gar ilgstoši zemo gaisa temperatūru 1. ceturksnī, gan ar Latvijas gāzes piedāvāto dabasgāzes tirdzniecības cenu, kas bijusi ievērojami lētāka nekā mazuta cena tirgū. Latvijas gāzes ieņēmumi, salīdzinot ar 2009. gadu, samazinājās gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu sektorā. Savukārt ienākumi no pārvades un uzglabāšanas palielinājās, jo citas valstis vairāk izmantoja Inčukalna PGK pakalpojumus auksto laika apstākļu dēļ, kā arī 2010. gada I ceturksnī bija augstāki dabasgāzes glabāšanas pakalpojumu tarifi.

Kapitālieguldījumu programmas ietvaros pirmajā pusgadā apgūti 7,5 miljoni latu investīciju līdzekļu, kas galvenokārt izmantoti jauno gāzesvadu būvniecībai un esošo renovācijai, tehnoloģisko iekārtu modernizācijai, kā arī ražošanas ēku un būvju rekonstrukcijai.

Svarīgākais