LG un "Gazprom" par zemākām gāzes cenām varētu vienoties novembrī

AS "Latvijas Gāze" (LG) un Krievijas enerģētikas kompānija "Gazprom" līgumu par gāzes cenu aprēķināšanas metodiku varētu parakstīt šā gada novembrī.

Līdz līguma parakstīšanai LG valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, visticamāk, tiksies ar "Gazprom" pārstāvjiem ne vienu reizi vien.

Informāciju par līgumā iekļauto norunu Makaris neatklāja, bet norādīja, ka par to ziņos, kad tuvosies līguma parakstīšana.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas Gāze" (LG) vadītājs Adrians Dāvis pagājušā nedēļā paziņoja, ka LG ir tuvu tam, lai ar "Gazprom" panāktu vienošanos par zemākām gāzes cenām Latvijai.

Tuvākajā laikā Dāvis dosies uz Maskavu, lai runātu par cenas aprēķināšanas metodiku, kas būs spēkā trīs gadus.

Vēlākais, novembra beigās tiks parakstīta vienošanās starp LG un "Gazprom", prognozēja LG vadītājs, kurš uzsvēra, ka LG darīs visu, lai gāzes cena tiešām samazinātos.

Kāds būs cenu samazinājums, Dāvis vēl neatklāja, jo turpinās sarunas. "Mēs smagi strādājam, un rezultāts būs," apgalvoja Dāvis.

Savukārt Krievijas vēstnieks Lietuvā Vladimirs Čhikvadze paziņojis, ka Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" neplāno pārskatīt Baltijas valstīm piegādātās gāzes cenas.

"Cik man zināms, Krievijas kompānijas ["Gazprom"] vadība šobrīd nevēlas pārskatīt ar Lietuvu, Latviju un Igauniju noslēgtos ilgtermiņa līgumus, līdzīgi kā tas tika darīts ar citām Eiropas valstīm. Maza energoresursu apjoma piegādāšana Baltijas valstīm par zemu cenu "Gazprom" nav finansiāli izdevīga," norādīja vēstnieks.

Svarīgākais