Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Kazāks: Nav mērķtiecīgi saglabāt tik dažādus nodokļu atvieglojumus ienākumiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Pirms nodokļu sistēmas maiņas politiķiem ir jādefinē sasniedzamie mērķi, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja jaunieceltais Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Viņš norādīja, ka Latvijas Banka nav nodokļu politikas veidotāja, taču centrālā banka var palīdzēt piemeklēt atbilstošākos instrumentus nepieciešamo mērķu sasniegšanai.

"Latvijas Banka nudien nav nodokļu politikas veidotāja. Tas ir politiķu rokās, tas ir Saeimas rokās. Latvijas Banka nāk ar analīzi un palīdz analītiskā veidā izvēles salikt pa plauktiņiem. (..) Līdz ar to mēs nenāksim ar konkrētu uzstādījumu nodokļu politikai," sacīja Kazāks.

Tostarp viņš norādīja, ka politiķiem, piemēram, būtu jādefinē, vai Latvija ar nodokļu politikas palīdzību vēlas mazināt ienākumu nevienlīdzību, vai arī nabadzību, kas nav viens un tas pats.

Tāpat Kazāks pauda viedokli, ka šobrīd Latvijas nodokļus sistēmā virkne lietu īsti nestrādā un tādējādi būtu uzlabojamas, kā piemēru minot ļoti dažādos nodokļu režīmus. "Pašreizējā brīdī, manuprāt, nav mērķtiecīgi saglabāt tik dažādus nodokļu atvieglojumus, piemēram, ienākumiem," teica jaunieceltais Latvijas Bankas prezidents.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien, 12.decembrī, Kazāku ievēlēja Latvijas Bankas prezidenta amatā. Kazāka pilnvaru termiņš sāksies šogad 21.decemvbrī, kad amatu atstās pašreizējais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.