Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Pētījums: Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētkos būs dāsnāki nekā pirms gada

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

"Ferratum Grupa", veicot ikgadējo starptautisko pētījumu, secināja, ka šogad Latvijas iedzīvotāji nolēmuši Ziemassvētku tēriņiem veltīt 18% no kopējiem mājsaimniecības ienākumiem, kas ir nedaudz vairāk nekā pirms gada.

"Pagājušajā gadā Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētkos plānoja tērēt 17% no kopējiem mājsaimniecības ienākumiem, un šis pieaugums šogad, lai gan neliels, tomēr liecina par dzīves līmeņa uzlabošanos," uzsver "Ferratum Bank" izpilddirektora vietnieks Anti Kumpulainens (Antti Kumpulainen).

Lielāko daļu Ziemassvētku tēriņu sastādīs iepirkšanās (50%), saldumu un delikatešu iegāde (35%), ziemas apģērba iegāde (22%) un ceļošana (10%).

Interesants ir fakts, ka šogad par 2% ir samazinājies to iedzīvotāju skaits, kas Ziemassvētku dāvanas iegādāsies interneta veikalos. "65% aptaujāto dāvanas iegādāsies klātienē un 35% - interneta veikalos, kas varētu liecināt par to, ka dāvinātājs izvēlas ne tikai lietu, bet arī enerģētiku, ko nodot dāvanas saņēmējam," stāsta Anti Kumpulainens.

Aptauju veica "Ferratum Grupa", aptaujājot savus aktīvos klientus 14 valstīs, izmantojot interneta aptaujas metodi. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 31 000 respondentu vecumā no 18 līdz 61 gadam.