Kampars vienojas ar mēbeļu ražotnes "Sāga" un "Swedbank" pārstāvjiem; rūpnīca atsāk strādāt

Šodien no rīta ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) apmeklēja mēbeļu ražotni "Sāga" Tukumā. Rūpnīcas apmeklējuma laikā ministrs tikās ar "Sāga" vadību un "Swedbank" pārstāvjiem un vienojās par abas puses apmierinošu situācijas risinājumu un ražotnes darbības pilnīgu atjaunošanu.

Tikšanās laikā ar ražotnes valdes locekļiem Vitāliju Judinu un Juriju Azārovu, kā arī ar "Swedbank" pārstāvjiem - Risku vadības pārvaldes vadītāju Ansi Grasmani un Tiesvedības un juridiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāju Ivaru Dimantu, ministrs iepazinās ir radušos situāciju uzņēmumā un konfliktsituācijas cēloņiem.

Pēc pārrunām tika panākta vienošanās, ka šīs diena laikā mēbeļu ražotnes "Sāga" vadība nodrošinās banku ar visiem grāmatvedības datiem; savukārt, banka pēc grāmatvedības informācijas saņemšanas noņems fizisko apsardzi rūpnīcai un bankas interešu aizsardzībai tās deleģētiem pārstāvjiem būs tiesības piedalīties izejošo preču kontrolē.

Ministrs uzsver, ka pēc panāktās vienošanās mēbeļu ražotne "Sāga" ir pilnībā atjaunojusi savu darbību un savu saistību pildīšanu pret partneriem.

Tāpat A.Kampars pauž cerību, ka turpmāk šādas konfliktsituācijas starp bankām un uzņēmumiem neveidosies un visas problēmas tiks risinātas sarunu ceļā.

"Es kategoriski esmu pret tādu metožu izmantošanu, kas atgādina 90. gadu uzņēmēju karus Krievijā. Es aicinu uzņēmējus savstarpējās domstarpības risināt sarunu ceļā un ļoti ceru, ka "Sāgas" gadījums būs izņēmums," uzsver ministrs.

Ekonomika

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais