Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Černaju-Mežmali apstiprina FKTK padomes locekļa amatā

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Saeimas šodien Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļa amatā apstiprināja Kristīni Černaju-Mežmali.

Par viņas kandidatūru balsoja 59 deputāti, trīs deputāti balsoja pret, savukārt vēl 18 parlamentārieši balsojumā atturējās.

Kandidāti apstiprināšanai amatā virza nesen FKTK vadībā ieceltā Santa Purgaile. Černajas-Mežmales kandidatūru saskaņojis finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un Latvijas Bankas padome.

Purgaile, amatam izvirzot Černaju-Mežmali, skaidroja, ka viņa FKTK pārmaiņu posmā sekmīgi nodrošinājusi iestādes darba nepārtrauktību, tostarp profesionāli nodrošinot izaicinājumiem pilno FKTK darbu saistībā ar "Moneyval" pasākumu plāna ieviešanu, "PNB bankas" darbības apturēšanu, garantētās atlīdzības izmaksu organizēšanu un maksātnespējas procesa uzsākšanu.

"Černajas-Mežmales profesionālā pieredze un personības īpašības būs vērtīgs papildinājums FKTK padomes darba nodrošināšanā. Mans un viņas redzējums par FKTK nākotnē veicamajiem darbiem ir līdzīgs, kas ir ļoti svarīgi spēcīgas komandas veidošanā un pārmaiņu vadībā," sacīja Purgaile.

Černaja-Mežmale no 2019.gada 15.jūlija līdz Purgailes apstiprināšanai amatā 2019.gada 24.oktobrī pildīja FKTK priekšsēdētāja amata pienākumus.

Viņa Banku augstskolā ieguvusi maģistra grādu finanšu vadībā. Līdzšinējā Černajas-Mežmales profesionālā pieredze saistīta ar finanšu sektoru un finanšu tirgus dalībnieku uzraudzību. Černaja-Mežmale FKTK strādā kopš 2017.gada 18.augusta, tostarp kopš 2018.gada viņa vadīja Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļu, bet pirms tam viņa bija šīs daļas vadītājas vietniece nozīmīgo banku uzraudzības jautājumos.