Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"airBaltic" veikusi ieplānoto pārbaudi "Airbus A220-300" lidmašīnai

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas lidsabiedrība airBaltic veiksmīgi pabeigusi pirmo Airbus A220-300 lidmašīnas ieplānoto C pārbaudi. Pirms diviem mēnešiem airBaltic kļuva par pirmo lidsabiedrību, kas ieguvusi tiesības veikt Airbus A220-300 lidmašīnu pilna apjoma tehniskās apkopes.

airBaltic tehniskais direktors Andris Vaivads norāda: "Pēc vairāk nekā 400 000 pasažieru pārvadāšanas, mūsu pirmā Airbus A220-300 lidmašīna ar reģistrācijas numuru YL-CSA ir veiksmīgi izgājusi plānoto C pārbaudi un saņēmusi vairākas citas modifikācijas, kas ir nepieciešamas, lai vēl vairāk uzlabotu lidmašīnas veiktspēju. Šajā ziemas sezonā plānotas vēl sešu Airbus A220-300 lidmašīnu C pārbaudes."

"Vieglās tehniskās apkopes un bāzes tehniskās apkopes sertifikāta iegūšana Airbus A220-300 tipa lidmašīnām airBaltic bija loģisks solis kā lidsabiedrībai, kas pirmā pasaulē uzsāka komerciālos lidojumus ar Airbus A220-300 lidmašīnām un kuras flotē jau ir 20 šī tipa lidaparāti, bet tuvākā nākotnē plānots, ka flote sastāvēs tikai no Airbus A220-300 tipa lidmašīnām. Tagad mūsu tehniskās apkopes darbi kļuvuši izmaksu un laika ziņā efektīvāki," piebilst Andris Vaivads.

C pārbaude ir daļa no lidmašīnas apkopes programmas, kuru pēc noteikta lietošanas laika nepieciešams veikt visām komerciālajām lidmašīnām. Airbus A220-300 lidmašīnām ražotājs noteicis, ka C pārbaude jāveic pēc katrām nolidotām 8 500 stundām.

Airbus A220-300 darbības rādītāji pārsnieguši lidsabiedrības cerības, spējot uzrādīt labāku vispārējo veiktspēju, degvielas ekonomiju un ērtības gan pasažieriem, gan darbiniekiem. Jaunā lidmašīna nodrošina izcilu lidojumu ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem.