Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Zināms, kad varētu paziņot Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu vārdus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu vārdi varētu būt zināmi pēc valsts svētkiem, šodien pēc koalīcijas partiju Sadarbības sanāksmes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers sacīja, ka šodien koalīcijas partijas pirmo reizi oficiāli diskutējušas par Latvijas Bankas iespējamajiem vadītājiem.

"Patlaban vārdi, kas skan publiski, ir tie paši, kas tiek piesaukti Sadarbības sanāksmē," sacīja politiķis. Patlaban vēl gan neesot zināms galīgais potenciālo kandidātu saraksts un skaits. Tas, cik kandidātu varētu pretendēt uz centrālās bankas vadītāja amatu, varētu būt zināms valsts svētku nedēļā, kad arī sāksies piemērotākā kandidāta atlase.

"Mums valstī stāv priekšā viena grūta, bet patīkama izvēle, jo visi līdz šim izskanējušie kandidāti ir cienīgi un spējīgi ieņemt šo amatu," uzsvēra Kariņš.

LETA jau ziņoja, ka līdz šim aktīvāk ar potenciālajiem pretendentiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu komunicē nacionālā apvienība, kuras valde līdz šim tikusies ar Latvijas Bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku, bijušo Finanšu ministrijas valsts sekretāri Sanitu Bajāri, kā arī Fiskālās disciplīnas padomes locekli Innu Šteinbuku. Pēc tikšanās ar nacionālās apvienības pārstāvjiem minētās personas paudušas gatavību pretendēt uz šo amatu.

Iepriekš medijos starp iespējamiem pretendentiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu minēts arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdis Uldis Cērps, Pasaules Bankas vecākais finanšu sektora speciālists Kārlis Bauze, kā arī Latvijas "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.