Dubultojies pieteikto atlīdzību skaits par īpašumu applūšanu

Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO datiem, šī gada pirmajā pusgadā īpašuma apdrošināšanas segmentā visvairāk atlīdzību pieteikumi saņemti par īpašuma applūšanu - saņemto pieteikumu skaits ir dubultojies jeb par 108% lielāks nekā identiskā periodā pērn. Savukārt par tādiem zaudējumu veidiem kā ugunsgrēki, zādzības un vandālisms pieteikto atlīdzību skaits pirmajos sešos mēnešos ir sarucis vidēji par 30%.

Īpašuma apdrošināšanas atlīdzībās ERGO saviem klientiem pirmajā pusgadā izmaksājis 705 966 latus. Starp lielākajiem apdrošināšanas gadījumiem jāmin ugunsgrēks lielveikalā, ūdens vada avārija privātmājā, kā arī iekrāvēja izraisīta sadursme.

Pirmajā pusgadā lielo par īpašuma appludināšanu saņemto atlīdzību pieteikumu skaitu ietekmēja ilgstošais sals un lielais sniega daudzums. Turpretī otrajā pusgadā ERGO apdrošināšanas eksperti prognozē īpašuma apdrošināšanas gadījumu skaita pieaugumu uz šīs vasaras negaisa un vētras sezonas rēķina.

ERGO: šovasar starp izmaksātajām atlīdzībām - arī par zibens spērieniem un krusas radītajiem postījumiem īpašumam

ERGO eksperti norāda, ka vasaras negaisa sezona Latvijā ir ierasta, tomēr šogad tā ir daudz aktīvāka. Kopumā šovasar saistībā ar vētru un negaisu radītajiem zaudējumiem ERGO saņēmis vairāk kā 40 atlīdzību pieteikumus, kuru kopējā pieteikto atlīdzību summa sastāda ap 60 000 latu.

Jānis Sprindžuks, "ERGO Latvija" AAS Īpašuma apdrošināšanas un zaudējumu regulēšanas departamenta direktors: "Šovasar negaisa sezona Latvijā vērtējama kā salīdzinoši aktīva - ne reizi vien jau īpašumi Latvijā cietuši gan no spēcīgām lietavām, plūdiem, krusas un stipriem vējiem, gan arī no zibens spērieniem. ERGO šovasar jau veicis vairākas izmaksas par bojājumiem īpašumam, tostarp saviem klientiem, kuru īpašumā Kurzemē iespēra zibens un kuru transportlīdzekļus bojāja stiprā krusa Latgalē.

Lielākā atlīdzība izmaksāta par vētras radītiem zaudējumiem īpašumam Madonā - 30 000 latu apmērā, savukārt pārējo īpašuma atlīdzību apjoms ir vidēji 1000 - 2000 latu."

Visvairāk atlīdzību pieteikumi saņemti no Daugavpils, Madonas un dažādām Kurzemes pilsētām.

Saskaņā ar ERGO novērojumiem negaisu sezonai tipiski ir arī tādi īpašuma apdrošināšanas gadījumi, kas saistīti ar zādzībām no neaizslēgtām telpām, kurām saimnieks atstājis atvērtus vai vēdināšanas režīmā logus, durvis un terases u.c.

Svarīgākais