Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka no SVF saņemtais aizņēmums tiek tērēts nelietderīgi

Vairākums Latvijas iedzīvotāju joprojām uzskata, ka no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) saņemtais starptautiskais aizņēmums Latvijā tiek tērēts nelietderīgi, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT un raidījumu "900 sekundes" veiktais pētījums.

80% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka no SVF saņemtais starptautiskais aizņēmums Latvijā tiek tērēts nelietderīgi. Tikai aptuveni katrs desmitais aptaujātais uzskata, ka starptautiskais aizņēmums tiek tērēts drīzāk lietderīgi (9%), bet par ļoti lietderīgu aizņēmuma tērēšanu atzinuši trīs no aptaujātajiem iedzīvotājiem.

11% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laikā no 2010.gada 2.februāra līdz 4.februārim un atkārtoti no 10.augusta līdz 12.augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem - 900 cilvēkus februārī un 500 cilvēkus augustā.

Ekonomika

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais