Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Riga Food piedāvā lietišķas tikšanās un gastronomiskus baudījumus

© f64

Riga Food ir nozīmīgs pārtikas industrijas attīstību veicinošs pasākums, kur ik gadu tiekas profesionāļi no visas pasaules, lai sekmētu savu biznesu un iepazītos ar nozares aktualitātēm, kā arī piedalītos biznesa pasākumos un profesionāļu konkursos. Izstādes piedāvājumā – gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu, semināru un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts.

Saldā torte no kabačiem, bietēm, ķirbjiem vai burkāniem, mārrutku etiķis ar čili, alus ar pienu, maize ar bietēm, trifeles no kaņepju sēklām un proteīna, visātrāk pagatavojamais olu kultenis - tie ir tikai daži no Latvijas uzņēmumu jaunajiem un interesantajiem produktiem, ko var apskatīt, nodegustēt un iegādāties izstādes laikā.

Šā gada izstādē Riga Food 2019 piedalās vairāk nekā 700 uzņēmumu no 37 valstīm. Aptuveni 40 procenti no dalībniekiem ir Latvijas ražotāji, 23 procenti - importētāji un pakalpojumu sniedzēji, bet 37 procenti - ārvalstu uzņēmēji.

Pirmo reizi izstādē ir uzņēmumi no Baškortostānas, Lielbritānijas un Rumānijas. Šogad izstādē būs apskatāmi 16 kopstendi - no Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Uzbekistānas, Polijas, Ukrainas un Hersonas apgabala, kā arī no Baškortostānas, Tulas apgabala un Altaja novada Krievijā.

Latvijas nacionālo kopstendu pārtikas jomā pārstāvēs 22 uzņēmumi - Almarini, Aloja Starkelsen, Dimdiņi, Gaļas nams Ādaži, Kronis, Lat Eko Food, LKOM, Jaunpils pienotava, Mosenc, Perfecto, Skrīveru saldumi, Top Food, Valežs, Very Berry un vairāki Latvijas Maiznieku biedrības pārstāvji. Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu piedalīsies Latvijas novadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Izstāde būs apskatāma līdz 7. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Riga Food rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Agroresursu un ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, EEN Latvija, Pavāru klubu, Diplomatic Economic Club Latvia un citiem.