Gerhards lidostai "Rīga" un "airBaltic" devis laiku līdz pirmdienai mierīgi vienoties

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards ir uzdevis lidostai "Rīga" un aviosabiedrībai "airBaltic" līdz pirmdienai, 16.augustam, panākt risinājumu aviokompānijas parāda atmaksai lidostai, kā arī paudis skaidru nostāju, ka aviokompānijai parāds lidostai "Rīga" ir jāapmaksā jau tuvākajās dienās.

Aviokompānijas "airBaltic" akcionāru starpā pēdējās dienās ir notikušas intensīvas sarunas par lidsabiedrības parādu lidostai "Rīga", kurās Satiksmes ministrija ir paudusi nostāju, pirmkārt, ka aviokompānijas parāds lidostai ir jāapmaksā jau tuvākajās dienās, un, otrkārt, ir nošķirti jārisina jautājumi par "airBaltic" parādu un par lidsabiedrības pārmetumiem lidostai.

Satiksmes ministrija arī norāda, ka konstruktīva risinājuma gadījumā, lidotas "Rīga" prasība tiesā pret "airBaltic" var tik pārtraukta jebkurā brīdi.

Satiksmes ministrs pirmdien klātienē apmeklēs abas kompānijas, lai uzklausītu panākto risinājumu.

Ekonomika

Mājokļu cenas Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugušas par 1,1%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Svarīgākais