Ekonomikas ministrija: Ārvalstu speciālistu "Latvenergo" vadītāja amatam piesaistīt neizdosies

Ekonomikas ministrija (EM) sapratusi, ka ārvalstu speciālistu, kā sākotnēji cerēts, valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma AS "Latvenergo" vadītāja amatam piesaistīt neizdosies.

"No domas par ārzemnieka piesaisti "Latvenergo" vadītāja postenim, visticamāk, mazās algas dēļ būs jāatsakās," laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis EM valsts sekretārs Juris Pūce. Pret ārzemnieku šajā amatā runā arī prasības par latviešu un krievu valodas zināšanām augstākajā līmenī.

Plānots, ka "Latvenergo" vadītāju atlases konkursa nolikums būs gatavs nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka no amatiem valdē tika atsaukts koncerna vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko. Kā iepriekš norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), Miķelsons un Meļko no amatiem atbrīvoti, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu par prettiesisku darbību uzņēmumā.

Par jauno kompānijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais koncerna vadītāja vietnieks Uldis Bariss.

Ekonomika

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli".