Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"LDz ritošā sastāva servisa" valdi atstājis Sandis Vētra

© F64 Photo Agency

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības "LDz ritošā sastāva serviss" valdi atstājis Sandis Vētra, informēja LDz pārstāve Ella Pētermane.

Viņa skaidroja, ka "LDz ritošā sastāva servisa" valdē līdz šim bija trīs valdes locekļi, tomēr LDz lēmis šī uzņēmuma valdes sastāvu samazināt līdz divām personām, kā tas ir pārējās LDz meitassabiedrībās.

""LDz ritošā sastāva servisa" valdes locekļu skaits tika samazināts līdz divām personām, lai nodrošinātu efektīvu pārvaldību un samazinātu administratīvās izmaksas," atzina Pētermane.

Vētra "LDz ritošā sastāva servisa" valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem tika iecelts 2018.gada 15.janvārī. Viņš bija atbildīgs par uzņēmuma stratēģiskās attīstības jautājumiem.

Darbu "LDz ritošā sastāva servisā" turpina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Stalidzāns un valdes loceklis Sergejs Karpovičs.

"LDz ritošā sastāva serviss" Ldz 100% piederoša kapitālsabiedrība, kas veic dzelzceļa ritošā sastāva remontu, modernizāciju, apkopi un ekipēšanu, maģistrālo kravas un manevru lokomotīvju nomu, kā arī nodarbojas ar degvielas uzglabāšanu un tās realizāciju dzelzceļa pārvadātājiem un citiem klientiem, tostarp nodrošina ķīmiski tehniskās un mērījumu laboratorijas pakalpojumus.

"LDz ritošā sastāva servisa" struktūrvienības ir Daugavpils lokomotīvju remonta centrs ar cehu Rēzeknē, Rīgas lokomotīvju remonta centrs ar cehiem Jelgavā un Liepājā, Daugavpils vagonu remonta centrs, Ķīmiski tehniskā un mērījumu laboratorija Rīgā, ar inspicēšanas grupu Daugavpilī.

"LDz ritošā sastāva servisam" pieder 100% kapitāla daļu uzņēmumā SIA "Rīgas Vagonbūves uzņēmums "Baltija"".

SIA "Firmas.lv" informācija liecina, ka "LDz ritošā sastāva servisa" apgrozījums pērn bija 74,72 miljoni eiro, bet peļņa 3,13 miljoni eiro.

Kopumā LDz koncernā ietilpst sešas meitas sabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz Loģistika".