Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

OIK izmeklēšanas komisija pauž aizdomas par jauniem kriminālprocesiem [papildināts]

© F64 Photo Agency

Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes jeb OIK sistēmas jautājumiem izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas Ievas Krapānes (KPV LV) rīcībā esot informācija saistībā ar OIK, kas varot novest pie jaunām "krimināllietām", šodien žurnālistiem pavēstīja politiķe.

Politiķe norādīja, ka ir runājusi ar vairākiem ar OIK uzņēmējdarbības vidi saistītiem cilvēkiem un arī redzējusi kādus dokumentus, ko ir parakstījušas amatpersonas.

To viņa norādīja saistībā ar komisijas šodienas lēmumu lūgt ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram darbam parlamentārajā izmeklēšanā deleģēt vienu vai vairākus prokurorus.

Krapāne skaidroja, ka nodos šo informāciju tālākai izvērtēšanai. Vaicāta, vai jau tagad ieplānos par šo informāciju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, politiķe norādīja, ka sākumā jāsaņem atbildes no amatpersonām, kam šajā kontekstā šodien nolemts izsūtīt vēstules. Viņa norādīja, ka neizpaudīs saņemto informāciju publiski, jo attiecīgie cilvēki baidoties no iespējamām represijām.

Komisija šodien arī vienojās par vēstuļu ar jautājumiem nosūtīšanu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) un iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV).

Vēstuļu teksti ar jautājumiem ir pieejami žurnālistiem, tomēr pēc sēdes vaicāta, kādi jautājumi amatpersonām uzdoti, Krapāne tieši neatbildēja.

Komisija vienojās vēstulē Nemiro papildus iekļaut arī jautājumus, kas saistīti ar augstāk minētajām aizdomām. Tie ir jautājumi par saistībā ar OIK sistēmu veiktā pētījuma izmaksām un kā tika izvēlēts pētījuma veicējs.

Nākamā komisijas sēde paredzēta 19.augustā plkst.11, kad vajadzētu būt saņemtām atbildēm no adresātiem.