Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Interesanti fakti: cik miljoni eiro autoatlīdzībās izmaksāti Līgām un Jāņiem

© Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) Līgo svētku priekšvakarā ir apkopojis datus par autoīpašniekiem ar vārdiem Jānis un Līga, tiem izmaksātajām OCTA atlīdzībām un BONUS – MALUS klasēm.

LTAB dati liecina, ka laika posmā no 2018.gada 1.janvāra līdz šim, autoīpašnieki Jāņi atlīdzībās par tiem nodarītajiem zaudējumiem saņēmuši 533 tūkstošus EUR, bet Līgas - nepilnus 76 tūkstošus EUR. Pēdējo 10 gadu laikā autoīpašniekiem Jāņiem atlīdzībās izmaksāti nedaudz vairāk kā 3 miljoni EUR, bet Līgām - 370 tūkstoši EUR.

Ekrānšāviņš

Autoīpašnieki Jāņi proporcionāli vairāk nekā Līgas, reģistrēti augstākajā BONUS-MALUS klasē. Tā 17.klasē reģistrētas 413 Līgas un 6466 Jāņi, attiecīgi procentuāli no visiem autoīpašniekiem ar šādiem vārdiem, tas ir 8,69 % un 15,53 %. Jānorāda, ka zemākajās (1. un 2.) BONUS-MALUS klasēs nav neviena Līga, pretstatā 8 Jāņiem.

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle, “Seesam Insurance” AS Latvijas filiāle un “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle.