Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Bigbank Latvijā attīstīs uzņēmumu kreditēšanu, izsniedzot aizdevumus 10 miljonu eiro apjomā

© Pixabay

Bigbank AS pieņēmusi lēmumu visas grupas mērogā attīstīt korporatīvo finanšu pakalpojumu biznesu, ko vadīs ilgstoši banku un finanšu sektorā strādājošais Ingo Poders (Ingo Põder). Latvijā jau šogad uzņēmumu kreditēšanai paredzēts atvēlēt vismaz 10 miljonus eiro.

„Mēs nolēmām bankā izveidot jaunu segmentu un vairāk koncentrēties uz produktu un pakalpojumu izstrādi uzņēmumiem,” saka Bigbank AS valdes priekšsēdētājs Martins Lants (Martin Länts), "līdz šim esam izsnieguši aizdevumus uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā, bet šogad mēs sākām apkalpot biznesa klientus arī Latvijas filiālē".

Ingo Poders korporatīvo bankas pakalpojumu segmentu sāka vadīt 11. jūnijā. “Bigbank ir spēcīgs uzņēmums, kurā es varu attīstīt jaunu segmentu. Globālā makroekonomiskā situācija un perspektīvas joprojām ir pozitīvas. Tas nozīmē, ka tirgus neatdziest un uzņēmumiem joprojām ir vajadzīgs finansējums un jauni aizdevumu produkti,” optimistiski nākotnē raugās Ingo Poders. Jaunais vadītājs ir absolvējis Igaunijas Dzīvības zinātņu universitāti un Tartu Universitāti. Viņš bijis Nordea Starptautiskā biznesa departamenta biedrs, par riska jomu atbildīgais Bigbank valdes loceklis, kā arī Hipotēku bankas valdes loceklis, kur lielākā daļa klientu bija biznesa klienti.

Latvijā Bigbank uzņēmumiem šobrīd jau piedāvā aizdevumu līdz 3,5 miljoniem eiro nekustamā īpašuma attīstīšanai. Šogad šādiem mērķiem plānots atvēlēt līdz 10 miljoniem eiro. Tuvākajā nākotnē pakalpojumu portfelis tiks papildināts ar citiem izdevīgiem piedāvājumiem korporatīvajiem klientiem.