Uzņēmums "Maxima Latvija" nākotnē varētu izsniegt kredītus iedzīvotājiem

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Maxima Latvija" nākotnē varētu izsniegt kredītus iedzīvotājiem, kā arī sniegt citus pakalpojumus.

Tā ziņo laikraksts "Dienas Bizness".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arūns Zimnicks laikrakstam atzina, ka uzņēmums 2009.gadā samērā maz ieguldīja veikalu attīstībā, taču šogad plānots investēt vairāk. "Ir jāiegulda, lai veikalus paceltu līdz labam līmenim. Pērn varējām teikt, ka tā nav pirmā nepieciešamība, bet patlaban kvalitāte ir jāceļ," klāstīja Zimnicks.

"Maxima Latvija" vadītājs stāstīja, ka šogad uzņēmums sācis piedāvāt pircējiem jaunu pakalpojumu - rēķinu samaksu veikalos. "Gribam savam pircējam sagādāt ērtības, lai viņš, atnākot uz veikalu, var iegādāties gan vajadzīgās preces, gan samaksāt par pakalpojumiem. Šis produkts šodien vēl nav līdz galam pilnībā iedarbināts, un darīsim, lai uzlabotu servisu," teica Zimnicks.

Viņš stāstīja, ka ir vēl daudz pakalpojumu, ko varētu ieviest, tostarp kredītu izsniegšanu iedzīvotājiem. "Neizslēdzam šādu iespēju kaut kad nākotnē, un ir vēl citi pakalpojumi, ko mēs varētu piedāvāt. Piemēram, pētām, vai lietderīgi būtu piedāvāt apdrošināšanu, naudas izsniegšanu overdraftā, dažādu rēķinu samaksas paplašināšanu - telefona, komunālos maksājumus utt. Taču ir daudz tehnisku jautājumu, kas jāatrisina, lai šo sistēmu iedarbinātu. Jau esam reģistrējušies Finanšu kapitāla tirgus komisijā kā maksājumu veicējs, bet vēl jānoslēdz daudz līgumu ar katru institūciju par tehniskiem jautājumiem," atzina Zimnicks.

Ekonomika

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais