Sākta parakstu vākšana par progresīvo nodokļu sistēmu

Interneta ziņu portāls Kreisie.LV kopā ar domubiedriem ir uzsācis elektronisku parakstu vākšanu zem prasības ieviest Latvijā progresīvo nodokļu sistēmu. Parakstus ir plānots vākt līdz 10. Saeimas ievēlēšanai, bet pēc tam tos kopā ar prasībām iesniegt jaunajiem Saeimas deputātiem, Ministru kabinetam un Valsts prezidentam.

Viens no akcijas iniciatoriem - Ansis Dobelis norāda, ka parakstu vākšanas mērķis ir spiediens uz politiķiem: "Mēs uzskatām, ka taisnīgas nodokļu politikas izstrādei un ieviešanai ir jābūt vienam no pirmajiem 10. Saeimas darbiem. Nodokļu politika ir būtiskākais instruments, ar kuru samazināt Latvijā arvien pieaugošo dramatisko nevienlīdzību starp cilvēku ienākumiem."

Jau šodien daudzas politiskās partijas vārdos atbalsta progresīvo nodokļu sistēmu, tomēr reālu soļu tās ieviešanā pagaidām nav. Tādēļ, lai izdarītu spiedienu uz politiķiem un parādītu, ka sabiedrībā šai idejai ir atbalsts, esam nolēmuši vākt parakstus interneta vidē.

"Ja pēc šo parakstu savākšanas un iesniegšanas valsts augstākajām amatpersonām joprojām nesāksies reāls darbs pie progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanas Latvijā, šai akcijai noteikti sekos citi pasākumi. Pieļaujam, ka varētu tapt arī īpašs likumprojekts, par kuru tiks vākti jau notariāli apstiprināti paraksti, lai rosinātu referendumu par šo jautājumu. Bet vispirms izmēģināsim citus rīcības veidus," skaidro Kreisie.LV pārstāvis Ansis Dobelis.

Ekonomika

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais