Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Mobilo sakaru operatoru ieņēmumi aug

© Pixabay

SIA Latvijas mobilais telefons (LMT) 2019. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar tādu pašu laiku pērn, kāpinājis apgrozījumu par sešiem procentiem, sasniedzot 52,6 miljonus eiro. Savukārt Tele2 apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis līdz 30,5 miljoniem eiro, kas ir par četriem procentiem vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika periodā.

LMT savu panākumus skaidro ar viedtelevīzijas attīstību, jaunu pakalpojumu ieviešanu un mobilo datu patēriņa pieaugumu, bet Tele2 pirmajā ceturksnī par 4% palielinājis telefonu, planšetdatoru, datoru un aksesuāru tirdzniecības apjomu.

LMT prezidents Juris Binde uzsver, ka pārdomāta uzņēmuma stratēģija ieguldījumiem tīkla kapacitātes, jaudas palielināšanā ir attaisnojusies - mobilo datu pārraide LMT tīklā ir pieaugusi par vairāk nekā piekto daļu. «Mēs turpināsim attīstīt mobilā interneta pieejamību, tostarp strādājam pie 5G ieviešanas. LMT klienti, saskaņā ar Tefficient datiem, ir trešajā vietā pasaulē mobilo datu patēriņa apjomā. Strauji aug arī LMT Mājas viedtelevīzija, kur līdz ar pasaules klases izklaides saturu mēs piedāvājam arī oriģinālraidījumus, turklāt jau rudenī pie skatītājiem nonāks pirmais LMT seriāls. Ne velti LMT Mājas viedtelevīzija tika novērtēta arī ārpus Latvijas ar nomināciju prestižajai Global Mobile Awards 2019 balvai divās kategorijās kopā ar tādiem nozares flagmaņiem kā Deutsche Telekom, Ericsson, Telia, Huawei un citām starptautiskām kompānijām,» sacīja J. Binde. LMT šogad turpinās 5G tīkla infrastruktūras sagatavošanu, jaunu 5G bāzes staciju uzstādīšanu un 5G prototīkla izveidi. Jau šobrīd tīklā ir vairāk nekā 180 darbam ar 5G gatavu bāzes staciju, un to skaits turpina pieaugt, jo biznesa klienti jau sāk skaidrāk apzināties šīs tehnoloģijas izmantošanas priekšrocības un gatavo uz 5G balstītus pakalpojumus.

Tele2 savukārt lepojas, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) mērījumos Tele2 mobilā interneta lejuplādes ātrums 4G tīklā bijis lielāks nekā konkurentiem un šā gada pirmajos trīs mēnešos uzņēmuma ieguldījumi sasnieguši apmēram 10 miljonus eiro, kas ir aptuveni piecas reizes vairāk nekā aizvadītā gada pirmajā ceturksnī. Ieguldījumi bija vajadzīgi klientu apkalpošanas centru modernizācijā, 4G tīkla attīstībā, kā arī 5G frekvenču atļaujām.

«Pirmais ceturksnis mums ir bijis patiešām aktīvs. Veicām vērienīgas investīcijas 4G tīkla attīstībā, 5G frekvenču lietošanas atļaujās, kā arī izstrādājām jaunus, modernus, ar datu iespējām bagātus tarifu plānus. Rezultāti rāda, ka šie darbi ir bijuši nepieciešami un noderīgi gan mums, gan arī mūsu gandrīz 950 000 klientu. To apliecina mūsu klientu apmierinātības līmenis, kā arī fakts, ka nu jau trešo gadu pēc kārtas, saskaņā ar oficiālajiem SPRK datiem, nodrošinām ātrāko mobilo internetu Latvijā,» atzīst Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.