"Latvijas Gāzes" vadītājs pieļauj iespēju panākt gāzes cenu samazinājumu

© dāvis

Gāzes kompānijas AS "Latvijas Gāze" vadītājs Adrians Dāvis pieļauj iespēju, ka varētu izdoties no nākamā gada izmainīt dabasgāzes cenas aprēķināšanas formulu, un gāze kļūtu lētāka, intervijā Latvijas Radio sacīja Dāvis.

Patlaban tiek gatavots materiāls, lai Krievijas gāzes kompānijai "Gazprom" pierādītu, ka ar esošajām cenām dabasgāze nespēj konkurēt ar atjaunojamiem resursiem, gāzes patēriņš samazinās, un jaunu patērētājus nav iespējams piesaistīt, sacīja Dāvis.

Viņš arī norādīja, ka "ir ļoti labi", ka ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) ir ticies ar "Gazprom" vadību un runājis par iespējamo dabasgāzes cenu samazinājumu.

"Jārunā ir visiem, gan deputātiem, gan "Latvijas Gāzes" vadītājam, gan ministram," sacīja Dāvis.

Kampars gan iepriekš telekompānijai LNT sacīja, ka viņam neesot ilūziju, ka sarunās "Gazprom" Latvija varētu panākt būtisku gāzes cenu samazinājumu.

Kampars cer, ka ar Krievijas kompāniju varētu vienoties par gāzes cenas piesaisti biržas cenām, kas varētu samazināt Latvijas izmaksas par 2% līdz 5%. Cits variants esot mēģināt vienoties par gāzes cenas piesaisti elektroenerģijas cenai.