Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Gada laikā "airBaltic" sācis pelnīt uz pusi vairāk, iekasējot 5,4 miljonus eiro

© f64

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieaugusi par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro. Pērn arī kompānijas kopējie ieņēmumi pieauga par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

Pagājušajā gadā "airBaltic" pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā 2017.gadā, kā arī aviokompānija veica 56 261 lidojumu, kas ir pieaugums par 12%.


"Sesto gadu pēc kārtas mēs uzrādām pārliecinošus rezultātus un esam sasnieguši peļņu. Mūsu ieņēmumiem pārsniedzot 400 miljonus eiro un pārvadāto pasažieru skaitam četrus miljonus, mēs esam gatavi turpmākai izaugsmei ar mūsu moderno "Airbus A220" lidmašīnu floti," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš arī atzīmē, ka "airBaltic" ir nozīmīga loma gaisa satiksmes savienojamības nodrošināšanā uz Latviju un Baltiju. "Biznesa stratēģijas konsultācijas uzņēmuma "Roland Berger" nesen veiktais pētījums norāda, ka "airBaltic" ieguldījums Latvijas ekonomikā 2018.gadā bijis 2,5% no tās iekšzemes kopprodukta (IKP), un lidsabiedrība nodrošinājusi gandrīz 30 000 darbavietu. Kā tirgus līderis Baltijas reģionā, turpināsim palielināt lidsabiedrības tirgus daļu, turpinot uzlabot lidojumu savienojamību starp Baltiju un pārējo pasauli," pauž Gauss.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.