Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Valdība pirmdien vērtēs budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

2019.gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus valdība vērtēs pirmdien, 25.martā.

Pirmdien plkst.9.30 šo jautājumu sanāksmē apspriedīs koalīcijas partiju pārstāvji, bet plkst.11 notiks ārkārtas Ministru kabineta sēde.

Kā vēstīts, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 2019.gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi gandrīz 150 priekšlikumus, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Starp priekšlikumiem gan nav koalīcijas frakcijas un deputātu ierosinājumu, jo koalīcija iepriekš vienojusies, ka tādi netiks iesniegti.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus Budžeta komisija nosūta atzinuma sniegšanai valdībai.

Par valsts budžeta virzību Saeimā atbildīgā Budžeta komisija darbu pie iesniegto priekšlikumu izvērtēšanas sāks 26.martā - pēc valdības atzinuma saņemšanas.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par budžetu un 14 pavadošajiem likumprojektiem Saeima lems 3.aprīlī.

2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.