Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Valdība izskatīs FM piedāvāto 2020. gada budžeta izstrādes grafiku

© FM

Otrdien, 19. martā, Ministru kabineta (MK) sēdē valdība izskatīs Finanšu ministrijas sagatavotu rīkojuma projektu par likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022. gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2020. gadam sagatavošanas grafiku.

Tāpat Finanšu ministrija piedāvā valdībai lemt par nozaru finansēšanas politiku pārskatīšanu, tai skaitā sākt veselības nozares izvērtējumu, padziļināti pārskatot stacionārās veselības aprūpes finansēšanas efektivitāti, un veikt Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esošo jomu finansēšanas analīzi. Vienlaikus plānots pārskatīt nozaru funkciju izpildes efektivitāti un sniegt priekšlikumus to pilnveidei, kā arī veikt līdz šim piešķirtā finansējuma nozaru ministriju prioritārajiem pasākumiem izlietojuma izvērtējumu.

Saeimā 2020. gada budžeta likumprojektu paketi paredzēts iesniegt šā gada 11. oktobrī. Lai ievērotu noteiktos termiņus, nepieciešams savlaicīgi uzsākt darbu pie gadskārtējā un vidēja termiņa budžeta likumprojekta sagatavošanas, nodrošinot vispusīgu analīzi un diskusijas, pirms galīgo lēmumu pieņemšanas.

Likumprojekta “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022. gadam” un likumprojekta “Par valsts budžetu 2020. gadam” sagatavošanas grafiks:

FM